We haten elkaar meer dan de Joden
tweedracht in de Palestijnse maatschappij
Els van Diggele
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
1945- (945.6)
NUR:
Moderne geschiedenis (1870-heden) (686)
Codes
ISBN:
978-90-253-0714-1
EAN:
9789025307141
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
325 pagina's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Journalistieke reportage over de onderlinge conflicten tussen de Palestijnen.
Flaptekst
Dit boek gaat over verdeeldheid tussen Palestijnen onderling en niet over Israël en de bezetting van de Palestijnse gebieden. Het handelt over een vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de Israëliërs?

De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, blijft verborgen achter de schermen van de wereldpolitiek, terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Rechtvaardigt de inmiddels vijftig jaar durende bezetting het negeren van dit drama?

Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een Palestijnse onafhankelijke staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Is dat het lot van een volk dat zich kan verheugen in een obsessieve media-aandacht en in de hoogste ngo-dichtheid ter wereld?

Els van Diggele bezoekt dissidenten en andere goed geïnformeerde onafhankelijke Palestijnen: mensen met lef, die vrijuit spreken. Ze woonde in Ramallah en maakt ons met beurtelings humor en ernst deelgenoot van haar speurtocht in de Palestijnse gebieden, waar niets is wat het lijkt.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen