Wiskunde in een notendop
Martin Kindt
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Inleidingen - Hand- en leerboeken (510.3)
NUR:
Non-fictie vrije tijd/algemeen (400)
Codes
ISBN:
978-90-351-3212-2
EAN:
9789035132122
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
205 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Flaptekst
Wat duizenden jaren geleden begon met streepjes kerven om de tel bij te houden, is uitgemond in een veelomvattende wetenschap. Zonder wiskunde zou er bijvoorbeeld geen luchtvaart, cd of gsm bestaan.

Hoewel de wiskunde zich in de loop der eeuwen heeft vertakt tot een systeem van velerlei specialismen, blijven enkele fundamentele begrippen, stellingen en theorie├źn de basis vormen voor eenieder die zich op welke wijze en op welk niveau dan ook van wiskunde bedient. In Wiskunde in een notendop wordt een aantal van deze wiskundige kernidee├źn op aanschouwelijke wijze ontvouwd. Daarbij baseren de auteurs zich ook op de historische ontwikkeling van het vak dat voor velen een formeel denkspel is, maar dat van oorsprong vooral praktisch was.

Martin Kindt (1937) en dr. Ed W.A. de Moor (1933) hebben beiden hun sporen verdiend als docent in het voortgezet en het hoger onderwijs, maar ook als onderzoekers en ontwikkelaars van wiskundeonderwijs bij het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht. Beiden publiceren regelmatig over reken- en wiskundedidactiek en de historische aspecten daarvan.


Literaire adressenbank
Uitgever
Delen