Witte lichamen
Jane Robins
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
White bodies
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Touchstone
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-446-3266-8
EAN:
9789044632668
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
317 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: White bodies. - London : Touchstone, 2017.
Annotatie
De relatie tussen tweelingzussen Tilda en Callie verandert wanneer de eerste verliefd wordt op een dominante, gewelddadige man die enkele weken na hun huwelijk overlijdt.
Flaptekst
Haar liefhebbende vriend Felix is bankier, zijzelf een aanstormende filmster: het lijkt alsof Tilda in een perfecte relatie is beland. Maar haar tweelingzus Callie heeft haar bedenkingen.
Callie ziet hoe Tilda wegkwijnt onder de overheersende liefde van Felix - ze stopt met werken en zelfs bijna met eten. Hij is een controlfreak en wikkelt het servies in vershoudfolie om alles schoon te houden. Verder vindt Callie onverklaarbare injectienaalden verstopt in de afvalbak en verschijnen er blauwe plekken op Tilda's bleke huid.
Callie kent Felix' woedeaanvallen en maakt zich zorgen. Ze sluit zich aan bij een internetgroep voor slachtoffers van mishandeling. Maar als een van haar online contacten wordt gedood door een gewelddadige man, begint ze te twijfelen. Waar is ze mee bezig? En dan, plotseling, sterft Felix een tragische dood. Of is hij vermoord?

Met deze pageturner houdt Jane Robins je aan de pagina gekluisterd, totdat liefde, obsessie en geweld hun kookpunt bereiken.

Jane Robins begon haar carrière als journalist bij The Economist, The Independent en de BBC. Als expert in historisch forensisch onderzoek publiceerde ze eerder drie non-fictieboeken over misdaad. Nu laat ze haar krachten los op fictie, en met succes. Witte lichamen werd al in tien landen vertaald en lovend onthaald.

'Een verrukkelijk naargeestige psychologische thriller.' PUBLISHERS WEEKLY

'Immens aangrijpend.' SOPHIE HANNAH, SCHRIJFSTER VAN DE NIEUWSTE HERCULE POIROT-ROMANS
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen