You ony live twice
Ian Fleming
Auteur:
Uitgegeven:
2011
Serietitel:
James Bond 007
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 november 2011
Indeling
Medium:
E-book (ePUB)
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-90-449-6647-3
EAN:
9789044966473
Flaptekst
'Wat een sensationele verbeeldingskracht.' - Sunday Times

Na de dood van zijn vrouw, is Bond volledig ingestort. Eens was hij de meest gewaardeerde spion van de Britse geheime dienst, nu is hij een gevaar voor zichzelf en de mensen met wie hij werkt. Toch besluit M hem een laatste kans te geven en hij stuurt 007 op een missie naar Japan om zichzelf te rehabiliteren. Maar dat blijkt een vrijwel onmogelijke missie te zijn.
In het 'Kasteel des doods' komt Bond tegenover een oude vijand te staan en alles wijst erop dat dit wel eens zijn laatste opdracht zou kunnen worden. Bond moet vechten voor zijn leven met alle middelen die hij heeft. Maar zoals de haiku zegt: je leeft maar tweemaal, wanneer je geboren wordt en nog eens wanneer je in het aangezicht staat van de dood.

Ian Fleming werd geboren op 28 mei 1908 in Londen. Hij bezocht Eton College en na een korte periode op de beroemde Royal Military Academy van Sandhurst trad hij in dienst van het persbureau Reuters. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Fleming voor de marine-inlichtingendienst, waar hij van dichtbij kennismaakte met de spionagewereld die hij in zijn James Bond-boeken zou vereeuwigen. You Only Live Twice, het twaalfde boek in de reeks, verscheen oorspronkelijk in 1964. Ian Fleming overleed nog datzelfde jaar.
.
Delen