Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom
Bette Westera
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2016
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
24 maart 2016
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-257-6241-4
EAN:
9789025762414
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
167 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Oorspronkelijke uitgave: Baarn : De Fontein, 2008.
Annotatie
Sander (8) wordt op een Franse parkeerplaats achtergelaten door zijn ouders. Hij lift mee met Bert, die met een vrachtwagen vol schapen naar Nederland rijdt. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen hen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
'Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom' is een leuk kinderboek van Gouden Griffel-winnares Bette Westera. Wat zou jij doen als je ouders je achterlieten op vakantie?

Achtergelaten langs de Franse snelweg
Sander doet altijd braaf wat zijn vader en moeder zeggen - het resultaat van een consequente opvoeding, volgens zijn ouders. Maar op een dag, als Sander na een urenlange autorit lekker aan het springen is op een springkussen ergens langs de Franse snelweg, heeft hij daar ineens geen zin meer in. Als zijn moeder hem roept komt hij nu eens níét meteen. Maar als hij uitgesprongen is en naar de auto wil lopen, staat die er niet meer. Papa en mama zijn vertrokken! Zonder hem. Sander besluit te gaan liften en dat is het begin van een groots avontuur.

Bette Westera & Joanne Lew-Vriethoff
'Zeg maar tegen de juf dat ik wat later kom' werd geschreven door Bette Westera, die in 2015 de Gouden Griffel won. In het boek staat tekeningen van Joanne Lew-Vriethoff. Een heerlijk kinderboek dat zowel geschikt is om voor te lezen (vanaf 5 jaar) als om zelf te lezen (vanaf 8 jaar).
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen