Zo ook op aarde
Davide Enia
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Così in terra
Jaar van uitgave:
2012
Plaats van uitgave:
Milano
Uitgever:
Dalai
Vertaald uit:
Italiaans
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-234-6869-1
EAN:
9789023468691
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
333 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Così in terra. - Milano : Dalai, 2012.
Annotatie
Het rauwe leven op Sicilië, gezien door de ogen van drie generaties in de halve eeuw van de Tweede Wereldoorlog tot 1992.
Flaptekst
In een virtuoze stijl die varieert van rauw tot gevoelig, van humoristisch tot gepassioneerd vertelt Davide Enia het onvergetelijke verhaal van Davidù en zijn familie tegen de achtergrond van de veelbewogen Siciliaanse geschiedenis.
Davidù is negen jaar oud als hij ziet hoe zijn buurjongen Gerruso door een groep jongens wordt mishandeld. Als daarna ook Gerruso s nichtje Nina slachtoffer dreigt te worden, grijpt Davidù in. Nina ontfermt zich over de gewonde Davidù, en hij zal haar nooit kunnen vergeten. Gerruso is in zijn ogen alles wat een man niet moet zijn, maar vanwege Nina zullen ook deze twee tegenpolen elkaar nooit meer loslaten.
Davidù groeit op zonder vader, maar met zijn moeder, oom, opa en oma, die hem verrijken met een schat aan verhalen over zijn bijzondere voorouders. Zijn familie brengt hem de waarden bij die hij nodig zal hebben om te kunnen overleven in het arme, vieze maar ook zo schitterende Palermo, waar de maffia heerst, het recht van de sterkste geldt en waar het leven draait om eergevoel.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Eigen recensies Literatuurplein
Delen