Zoek op liefde
Herman Franke
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Serietitel:
Voorbij ik en waargebeurd
Serienummer:
dl. 2
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 november 2008
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-5759-331-4
EAN:
9789057593314
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
248 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Wat is het ergste wat je tegen iemand kunt zeggen? De hoofdpersoon in Zoek op Liefde jaagt het antwoord op die vraag na, maar wordt onderweg overvallen door herinneringen, oude liefdes, sprookjesachtige avonturen en prangende nieuwe vragen.
Waar is het Duitse meisje gebleven dat ooit ¿Ich hätte dich bestimmt lieben können¿ tegen hem zei? Wanneer kent iemand je? Blijf je trouw aan wat je je heilig had voorgenomen? Wie is die lachende naakte vrouw op een honderd jaar oude stereofoto? De hoofdpersoon die zich ¿ik¿ noemt, wil het allemaal weten met een hartstocht die de lezer meesleurt.
De zoektocht brengt hem ver buiten zijn geboorteplaats Groningen, tot in het grenzenloze, rijke gebied van de verbeelding.

In deze roman laat Herman Franke zien dat literatuur kan verontrusten, schuren en strelen tegelijk. De ik-persoon in Zoek op Liefde zag in Frankes vorige roman Uit het niets het levenslicht. Beide romans maken deel uit van de cyclus 'Voorbij ik en waargebeurd'.


Herman Franke (1948) groeide op in Groningen en woont in Amsterdam. Hij schreef romans, waaronder De verbeelding (winnaar AKO Literatuurprijs 1998) en Wolfstonen (longlist Libris Literatuurprijs 2003), verhalen, essays, wetenschappelijke studies, en columns in de Volkskrant.

Over Uit het niets (longlist Gouden Uil 2007) schreef de pers:

¿De verhalengolven rollen aanhoudend over de lezer. Geregeld wil je de auteur een open doekje offreren voor de zoveelste prachtige en klaterende passage.¿ De Morgen

¿Op half montere, half bijterige toon, jongleert Frankemet observaties, herinneringen, anekdotes, nieuwsfeiten, wereldraadsels, sociale vraagstukken, verhalen over zichzelf en anderen.¿ NRC Handelsblad

¿Franke is stilistisch zo ontzettend sterk en weet zin na zin te verwonderen. De auteur brengt je in vervoering, aan het lachen en zet je aan het denken.¿ Boek
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen