Zoekbijbel
Marijke ten Cate
Uitgegeven:
[Heerenveen], 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Bijzondere onderwerpen (223.9)
NUR:
Agenda's (011)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 7-8 jaar
Codes
ISBN:
978-90-891207-9-3
EAN:
9789089120793
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
31 cm
Omvang:
40 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Illustraties: Marijke ten Cate. - Uitgave met medewerking van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Annotatie
Acht grote zoekplaten over bekende verhalen en personen uit de Bijbel, onder wie Adam en Eva, Jakob en Jezus. Met zoekopdrachten en voorleesverhalen voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. Informatie bij de zoekplaten vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
In de Zoekbijbel kunnen kinderen op prachtige, kleurrijke platen gebeurtenissen vinden uit het leven van bijbelse personen. De platen zijn getekend door Marijke ten Cate en in elke plaat zijn zeven figuurtjes verwerkt: o.a. een schaap met een lintje om, een geitje dat overal op klimt, een meisje met een onwillige ezel, en een kip met kuikentjes die altijd weglopen.

Kinderboekenschrijfster Corien Oranje vertelt de gebeurtenissen uit het leven van de hoofdpersoon op de dubbele pagina, die volgt op elke zoekplaat. Oudere kinderen kunnen het verhaal zelf lezen en de gebeurtenissen terugzoeken op elke plaat. Jonge kinderen zoeken de zeven elementen die op elke plaat terugkomen. Aan de zoekplaat zit een flap met een korte vertelling over de bijbelse persoon. De platen zijn heel geschikt voor gebruik in het gezin of in de klas.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen