Carnaval op 't Kiel
Geerts
Auteur:
Uitgegeven:
2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 oktober 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
NUR:
Balspelen (482)
Codes
ISBN:
978-94-6131-421-5
EAN:
9789461314215
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
32,1 cm
Met illustraties
Flaptekst
Twee jaar na het faillissement van Beerschot AC leeft het voetbal op het Kiel weer als nooit tevoren. KFCO Beerschot Wilrijk, de huidige reïncarnatie van het in 1999 geschrapte stamnummer 13, klom de voorbije seizoenen met twee kampioenstitels op rij van eerste provinciale naar derde klasse en wil op halflange termijn graag opnieuw doorgroeien naar de hoogste afdeling. Nu het woord 'succes' in het Olympisch Stadion niet langer taboe is, lijkt de tijd rijp om het roemrijke verleden van Beerschot af te stoffen.

CARNAVAL OP 'T KIEL is een nostalgische reis naar Beerschots zeven landstitels in de jaren 20 en 30, de twee eindzeges in de Beker van Belgi├ź in de jaren 70 en de laatste bekeroverwinning in 2005, als Germinal Beerschot. Die onvergetelijke momenten worden opgefleurd met lovende krantenartikels uit de tijd van toen, exclusieve gesprekken met en over de Kielse voetbaliconen Rik Larnoe, Raymond Braine, Rik Coppens en Juan Lozano, en een rijkdom aan uniek fotomateriaal.

In het laatste hoofdstuk, over het project KFCO Beerschot Wilrijk, worden de voorbije twee seizoenen in geuren en kleuren ontleed. Als brug naar nog meer ... Carnaval op 't Kiel.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen