De Amerikaanse prinses
Annejet van der Zijl
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Zeventiende druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Uitgever:
©2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
20e eeuw (947.6)
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-214-0378-6
EAN:
9789021403786
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
32 pagina's
Extra pagina's:
278 pagina
Met foto's
Bibliografische annotatie
1e druk: ©2015. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Schets van het leven van Allene Tew (1872-1955), een van de rijkste vrouwen van haar tijd en onder meer dankzij prins Bernhard bevriend met het Nederlandse koningshuis.
Flaptekst
Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd – aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna allemaal weer kwijtgeraakt. ‘De rijkste en verdrietigste weduwe van de stad’, zoals Allene door societyrubrieken werd genoemd, had die dag echter ook nog veel vóór zich, zoals een nieuw gezin en een toekomst als officiële prinses, als Russische gravin en als peetmoeder van de latere koningin Beatrix.

De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het persoonlijke verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan.
Video
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Delen