Zoet, zuur & zout
het conserveren van fruit, groente, vlees en vis
Diana Henry
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
25 juni 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Salt sugar smoke
Jaar van uitgave:
2012
Uitgever:
Beazley
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Foto's:
Redactie:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Algemene kookboeken (629.2)Voedingsmiddelenconservering (629.9)
NUR:
Eten en drinken algemeen (440)
Codes
ISBN:
978-90-483-0785-2
EAN:
9789048307852
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
27 cm
Omvang:
272 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: Salt sugar smoke. - Beazley, 2012. - Met reg.
Annotatie
Flaptekst
Jam- en geleisoorten, chutneys en pickles, gerookt en ingemaakt vlees, gezouten vis, limonadesiropen en alcoholische drankjes, groenten in olie, mosterd en azijn - in dit boek vindt u recepten waarmee u uw voorraadkast met de heerlijkste levensmiddelen vult.

De bekroonde culinair auteur Diana Henry heeft ideeën opgedaan in diverse culturen. Dus vindt u hier recepten van gewone vruchtenjam, maar ook van Georgische pruimensaus, rabarberschnaps en Midden-Oosterse ingelegde knolraapjes. Diana geeft waar nodig deskundige adviezen en instructies over technieken: van de kunst van het roken (zonder dure apparaten) tot het creëren van een goede gelei. Haar onweerstaanbare schrijfstijl geeft u het gevoel dat ze naast u in de keuken staat en u stap voor stap door de recepten heen leidt. Ze levert boeiende achtergrondinformatie - van de traditie van de Russische zakoeskitafel (allerlei hartige hapjes en de nodige wodka) tot een citaat van Simone de Beauvoir (die jam maken vergeleek met het vangen van de tijd).

Seizoensingrediënten worden optimaal benut door ze te conserveren; bovendien worden de smaken erdoor versterkt. Het conserveren is ook een heerlijke manier om alledaagse levensmiddelen speciaal te maken, en om vrienden en familie iets bijzonders te cadeau te doen. Van vlierbloesems in de lente en zomerse tomaten tot bessen in de herfst en winterse wodka's: met de recepten in dit boek maakt u seizoen na seizoen de verrukkelijkste producten.

Diana Henry werd in 2007 en 2009 door The Guild of Food Writers uitgeroepen
tot 'Cookery Writer of the Year', voor haar column in het magazine Stella
bij The Sunday Telegraph. Naast deze wekelijkse column is Diana de schrijfster van verschillende kookboeken Food from Plenty.Ze schrijft ook voor diverse tijdschriften, waaronder Red, Delicious, Olive, House & Garden en Country Living. Diana woont samen met haar partner en kinderen in Londen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen