Zout
Marjan Berk
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam etc.], 2009
Editie:
4e dr
Serietitel:
Pandora Pockets
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2006
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Atlas
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Turken (328.75)
NUR:
Pockets literaire fictie (311)
Codes
ISBN:
978-90-467-0259-8
EAN:
9789046702598
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
174 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: Amsterdam [etc.] : Atlas, 2006.
Annotatie
Verhalen over belangrijke momenten uit het leven van Sebahat, een Turkse vrouw die haar man volgde nadat hij als gastarbeider naar Nederland kwam.
Flaptekst
Zwijgend worden ze oud, de generatie Turkse vrouwen die in de jaren zestig en zeventig hun man, die als contractarbeider in het Westen ging werken, achterna reisden. Een sprong uit een middeleeuws leven op het platteland naar een westerse maatschappij.

Marjan Berk bracht vele uren door bij Sebahat, een van deze vrouwen, en hoorde hoe deze intelligente vrouw met haar vier kleine kinderen na vele jaren eenzaamheid haar grote liefde YĆ¼rksel naar Nederland volgde en hier eindelijk leerde lezen en schrijven. Alles wordt besproken: geloof, de tocht naar Mekka, gearrangeerde huwelijken en een grootvader die een derde vrouw wil nemen.

Door het verhaal van Sebahat vlecht Marjan Berk haar eigen levensverhaal, waarin een aantal opmerkelijke gelijkenissen met dat van Sebahat te vinden is. Zo wordt Zout het verhaal van twee sterke vrouwen die hun eigen weg vonden in Nederland en een mooie toekomst voor zichzelf en hun kinderen bevochten
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen