Achter het Huis (Theater)
13-02-2018 van 20:00 tot 22:30 uur
Locatie:
DeLaMar Theater
Marnixstraat 402
1017 PL Amsterdam
+31(0)20 555 26 27
http://delamar.nl/
Organisatie:
Hummelinck Stuurman Theaterbureau
Da Costakade 190
Amsterdam
Beschrijving:
Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken.

Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor de nieuwe bewerking van Anne Franks dagboek door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks gevoeld in oorlogsgebieden.

De nadruk op het samenleven in 'Het Achterhuis' maakt deze bewerking tot unieke benadering van het dagboek. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Informeer voor de definitieve aanvangs- en eindtijd bij het theater zelf.
Meer informatie: Hummelinck Stuurman.
Delen
Koppelingen
Personen