Avondrood (Theater)
07-12-2017 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
CC Het Bolwerk
Bolwerkstraat 17
B-1800 Vilvoorde (België)
+32(0)2 255 46 90
http://www.hetbolwerk.be/
Organisatie:
Behoud de Begeerte
Congresstraat 67
Antwerpen (België)
Beschrijving:
Een literair-muzikale productie met Lize Spit, Elise Caluwaerts en Kim van den Brempt, gebaseerd op de Vier letzte Lieder van Richard Strauss.

De eerste uitvoering van zijn werk in de Londense Royal Albert Hall heeft Strauss niet meer mogen meemaken, maar wellicht had hij het nog jammerder gevonden deze versie door coloratuursopraan Elise Caluwaerts en pianist Kim Van den Brempt te moeten missen.

Strauss baseerde zich voor Vier letzte Lieder op teksten van Joseph von Eichendorff en vooral van Herman Hesse – teksten vol melancholie, reflectie en berusting. Een gepast herfstprogramma dus, Avondrood, waarin Elise Caluwaerts en Kim Van den Brempt de romantische ondertoon van Hesse en Strauss trachten te vangen.

Lize Spit, sinds haar bejubelde en bestsellende debuut Het smelt niet meer weg te branden uit onze letteren, heeft voor de gelegenheid een nieuwe tekst geschreven over een beroemd dirigent die bij aanvang van een uitvoering van de Vier letzte Lieder in de Brusselse Muntschouwburg, nog voor er één noot gespeeld is, van het podium stapt. Hij neemt een taxi richting het Zwarte Woud. Onderweg naar wat de vakantiebestemming van zijn jeugd blijkt te zijn wordt tijdens gesprekken met de taxichauffeur duidelijk waarvoor de man op de vlucht is. Of eerder: wat hij hoopt terug te vinden.

Samen met Kim Van den Brempt en collega-sirene Elise Caluwaerts zet Lize Spit met Avondrood de scène in volle gloed.

Informeer voor de definitieve aanvangs- en eindtijd bij het theater zelf.
Meer informatie: Behoud de Begeerte.
Delen