Barts BoekenClub (Evenementen)
14-03-2018 van 20:30 tot 22:45 uur
Locatie:
Betty Asfalt Complex
Nieuwezijds Voorburgwal 282
1012 RT Amsterdam
+31(0)20 626 46 95
http://www.bettyasfalt.nl/
Organisatie:
Bart J.M. Gielen
Amsterdam
Beschrijving:
Bart Gielen ontvangt vanavond onder andere Vincent Icke en Auke Hulst. Een muzikale avond met een reis door Amerika en door de ruimte.

Het is onwaarschijnlijk dat wij alleen zijn in het universum. Maar zullen we onze exoburen ooit ontmoeten? In zijn nieuwste boek Reisbureau Einstein beschrijft Prof. dr. Vincent Icke (hoogleraar theoretische sterrenkunde Universiteit Leiden, bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam, en beeldend kunstenaar) wat we gaan ontdekken als we in de toekomst met snelle ruimteschepen diep het heelal in kunnen reizen. Hoe verloopt zo’n ruimtereis? En hoe zou dat buitenaards leven er uit zien: is het kwaad of goed? In gesprek met Vincent Icke over de laatste inzichten in sterren, planeten, het ontstaan van leven en de mogelijkheden van interstellair reizen.

Auke Hulst (schrijver en voorman van Nederlandstalige band ‘De meisjes’) is te gast om te praten over zijn muzikale reisboek Motel songs. Medio 2016 reed hij van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. De tocht bracht hem o.a. naar het graf van F. Scott Fitzgerald in Rockville, en Seattle, waar Kurt Cobain zichzelf door het hoofd schoot. Motel songs is een indringend en muzikaal reisverhaal over de kracht van kunst en de schaduw van de dood.

Tijdens de avond zal Auke Hulst verschillende nummers spelen van het gelijknamige album. Deze motel songs schreef hij in motel- en hotelkamers. Verder is er traditioneel de BBC-Proza Pitch - hét podium voor debuterend literair talent.

Barts BoekenClub
Barts BoekenClub (BBC) is een initiatief van Paul Haenen, Dammie van Geest en de naamgever van de show: historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, dynamisch en biedt eveneens een podium voor jonge schrijvers. Na het programma is er in het theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten, de schrijvers te ontmoeten en hun werk aan te schaffen. Er is boekverkoop: voorkennis van de auteurs en hun werk is dus geen vereiste!

Terugkijken
De gesprekken van BBC zijn terug te kijken op het BBC-youtube-kanaal.

Zaal open vanaf 20.00 uur.
Toegang: € 10,- (€ 6,- voor studenten en CJP-houders), reserveren via Betty Asfalt.
Delen