Best Verzorgde Boeken 2016 (Tentoonstellingen)
29-09-2017 - 29-10-2017
Locatie:
Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam
http://www.stedelijk.nl/
Organisatie:
Stichting Best Verzorgde Boeken
Keizersgracht 391
Amsterdam
Beschrijving:
Jaarlijks terugkerende presentatie van de best verzorgde boeken van het afgelopen jaar (2015).

Uit bijna 600 inzendingen uit 32 landen heeft de internationale jury van Schönste Bücher aus aller Welt de Nederlandse selectie van De Best Verzorgde Boeken 2016 drie prijzen toegekend. Te weten: de hoofdprijs, de Gouden Letter voor Ornithology van Anne Geene & Arjan de Nooy (ontwerp: Jeremy Jansen, productie: drukkerij Tielen en Hexspoor, uitgever de Hef).
Een Zilveren medaille voor (Un)expected van Peter Dekens (ontwerp: Rob van Hoesel, productie: Sebastiaan Hanekroot, Wilco Art Books, boekbinderij Patist, uitgever The Eriskay Connection).
Een Bronzen medaille voor Dwars Vers van Emily Dickinson & Edna St. Vincent Millay, uitgegeven door vertaalster Ans Bouter en Benjamin Groothuyse (ontwerp: Team Thursday, productie: drukkerij Tielen, Hexspoor).

Traditie
De tentoonstelling van De Best Verzorgde Boeken heeft een lange traditie in het Stedelijk Museum. In 1932 werd de eerste editie gepresenteerd, waarna de tentoonstelling met enkele onderbrekingen jaarlijks te zien is geweest in het Stedelijk. Het is de oudste jaarlijkse uitverkiezing door een vakjury van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken in Europa.

Meer informatie: Best Verzorgde Boeken.
Delen