Boekenweek 2018 (Evenementen)
10-03-2018 - 18-03-2018
Locatie:
Diverse locaties in heel Nederland
Organisatie:
Stichting CPNB
Herengracht 166
Amsterdam
Beschrijving:
De 83e Boekenweek heeft als thema Natuur.

Leo Vroman schreef in de gedichtencyclus Wieltjes en wieltjes: 'en toch is alles wat we doen natuur', deze dichtregel is het motto bij het thema Natuur. Natuur is alomvattend, meer dan alleen flora en fauna. De overweldigende natuur waartegen de mens zich nauwelijks kan verweren, is een romantisch idee.

Activiteiten
Uitgebreide informatie over alle plaatselijke en landelijke activiteiten in het kader van Boekenweek, is te vinden op de website onder de tab Activiteiten.

Boekenweekgeschenk
Het meest gezichtsbepalende element van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft. Dit jaar is dat Griet Op de Beeck. Lezers krijgen het boek tijdens de Boekenweek cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Het Boekenweekgeschenk geldt ook dit jaar weer als geldig vervoerbewijs in de trein, en wel op zondag 18 maart. De hele dag lang.

Boekenweekessay
Jan Terlouw schreef dit jaar het Boekenweekessay over het thema van de Boekenweek. Het Boekenweekessay is tijdens de Boekenweek voor € 2,50 verkrijgbaar in de boekwinkel.

Meer informatie: Thema Boekenweek op Literatuurplein en boekenweek.nl.
Delen
Koppelingen