De Literaire Hemel: Nina Polak, Kasper Peters, René van Stipriaan en Gerbrandt Adriaensz. Bredero (Evenementen)
12-10-2018 van 20:30 tot 22:30 uur
Locatie:
Café De Amer
Amen 20
Amen
Organisatie:
De Literaire Hemel
De Hulst 5
Roden
Beschrijving:
Vandaag opent De Literaire Hemel de deuren voor het 18e seizoen. De unieke formule is niet veranderd, wel de presentatie.

Nina Polak studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en aan de New School University in New York. Ze is redacteur bij De Correspondent en schrijft voor De Groene Amsterdammer. Ze debuteerde ijzersterk met We zullen niet te pletter slaan (2014), maar volgens de recensenten is haar tweede roman nog beter. In Gebrek is een groot woord beproeft Nynke Nauta, alias Skip, de vrijheid in allerlei schakeringen. De roman kreeg vijf ballen in NRC Handelsblad en is genomineerd voor de BookSpot Literatuurprijs 2018.

Kasper Peters groeide op in Elp en woont nu in Groningen. Hij is een van de oprichters van het poëziegezelschap Dichters uit Epibreren en was van 2015-2017 stadsdichter van Groningen. Hij geeft poëzieworkshops op scholen en jaarlijks 200 gedichtenlessen. Zijn officiële poëziedebuut Hellevaartsdagen kwam uit in 2004 en zijn tweede bundel Kanaalkoorts in 2009. Daarnaast publiceerde hij in verschillende literaire tijdschriften en bloemlezingen. Zijn beeldgedicht Ontvangst (2011) werd genomineerd voor de Jan Hanlo essayprijs. In september verscheen Vogelzwemvliegvis, poëzie voor kinderen van 8 tot 88 jaar.

400 Jaar geleden stierf Gerbrandt Adriaensz. Bredero, de Shakespeare van de Lage Landen, bekend van het motto “t kan verkeeren” en werken als Spaanschen Brabander en Klucht van de koe. Over de man en zijn leven schreef René Van Stipriaan, kenner van de 17e eeuw, de biografie De hartenjager.

Muziek: Maarten Koekkoek, piano.

Presentatie: Annette Timmer en Joep van Ruiten.

Zaal open om 20.00 uur.
Toegang: € 15,-. Wilt u zeker zijn van een plaats reserveert u dan per e-mail: reservering@literairehemel.nl.