De Literaire Hemel: Pauline Broekema, Marcel de Jong, Remco Campert en Mirjam van Hengel (Evenementen)
09-11-2018 van 20:30 tot 22:30 uur
Locatie:
Café De Amer
Amen 20
Amen
Organisatie:
De Literaire Hemel
De Hulst 5
Roden
Beschrijving:
De tweede aflevering van De Literaire Hemel in het 18e seizoen.

Pauline Broekema is geboren in Groningen. Ze begon haar journalistieke carrière bij Boom Pers in Meppel. Sinds 1984 is ze redacteur-verslaggever bij de NOS. Ze debuteerde met Benjamin. Een verzwegen dood (2001). Na de veelgeprezen kroniek Het Boschhuis (2014) volgt begin oktober Het uiterste der zee, over twee Joodse families uit de textiel en de veehandel. Een bijzondere ontmoeting vormde de inspiratiebron voor deze roman. Het uiterste der zee toont de veerkracht en de moed van mensen en laat op indringende wijze herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd.

Marcel de Jong schrijft regelmatig artikelen in diverse kranten en is de columnist bij de Delftse Post en Stadsradio Delft en freelance journalist voor het AD. bij uitgeverij Passage verschenen de romans Tropenkolder (2010), Geen les meer (2011) en Coma (2014). zijn nieuwe boek De afscheiding gaat over de kerkstrijd in 1834 die totaal uit de hand liep. Het is een bizarre geschiedenis over de strijd tussen een strenggelovig en straatarm volk en een rijke en liberale elite. Een strijd ook tussen arm en rijk, tussen kerk en staat. Het speelt zich voor de helft af in Smilde. Maar het verhaal gaat ook over nu.

Remco Campert kleurt al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap met zijn proza, poëzie en colums. Hij wordt geroemd om zijn lichtheid en speelsheid, met daaronder de melancholie en weemoed. Mirjam van Hengel maakte met Een knipperend ogenblik een rijk geschakeerd portret van een schrijver die altijd zwijgzaam was over zichzelf.

Muziek: Freek Luik, piano.

Presentatie: Annette Timmer en Joep van Ruiten.

Zaal open om 20.00 uur.
Toegang: € 15,-. Wilt u zeker zijn van een plaats reserveert u dan per e-mail: reservering@literairehemel.nl.