De mooisten van het land. Een portrettengalerij (Tentoonstellingen)
15-04-2018 - 12-01-2019
Locatie:
Villa Verbeelding (voorheen Literair Museum)
Bampslaan 35
B-3500 Hasselt (B)
http://www.villaverbeelding.be/
Organisatie:
Villa Verbeelding
Bampslaan 35
Hasselt (B)
Beschrijving:
Alle gezichten hetzelfde? Niets is minder waar. Dat is maar al te duidelijk in deze tentoonstelling. Ontdek de verhalen achter de intieme portretten van illustrator Ingrid Godon en de kleurrijke, beweeglijke figuren van Fatinha Ramos.

Intieme portretfoto's van Ingrid Godon
In 2011 tekende Ingrid Godon een bijzondere reeks kinderportretten. Die vormde – samen met teksten van Toon Tellegen – een ingetogen geheel in het filosofische prentenboek Ik wou. Na deze succesvolle samenwerking volgden Ik denk en Ik moet. De tentoonstelling in Villa Verbeelding combineert portretten uit Ik wou en Ik moet.

Kleur en lange nekken bij Fatinha Ramos
Kleur en beweging zijn constanten in het werk van Fatinha Ramos. Ze laat zich inspireren door haar geboorteplaats Aveiro in Portugal met fel licht, warme kleuren en veel wind. Wat ook opvalt in haar tekeningen zijn de fysieke proporties van de personages. Dat zie je goed in de illustraties voor Ik ben heel veel liefde (2017) met tekst van Wally De Doncker.

Zelfportretten van 35 illustratoren
Een galerij met zelfportretten geeft je een kijkje in de hoofden van 35 illustratoren uit binnen- en buitenland. Waarom tekent Carll Cneut vogels in zijn hoofd? Wat heeft Sabien Clement met hoelahoepen? En droomt Harriët van Reek echt van blauw haar? Deze en nog 35 andere illustratoren portretteerden zichzelf speciaal voor deze tentoonstelling in hun eigen stijl. Het resultaat is een unieke galerij van zelfportretten, die nooit eerder te zien waren.

Meer informatie: Villa Verbeelding.
Delen