De Vader (Theater)
12-10-2018 van 20:15 tot 22:45 uur
Locatie:
Theater het Kruispunt
Middenbaan 111
2991 CS Barendrecht
+31(0)180 615 958
http://www.theaterhetkruispunt.nl/
Organisatie:
Senf Theaterpartners
Annie M.G. Schmidtplein 3
Maasland
Beschrijving:
Tachtig is hij nu. Een gepensioneerde fervente tapdanser die samen met zijn dochter Anne en haar man Antoine woont. Of was hij een bouwkundig ingenieur die onlangs met pensioen is gegaan en bezoek krijgt van diezelfde dochter en haar nieuwe vriend Pierre? Waarom heeft hij zijn pyjama nog aan? Is het al ochtend of moet het nog avond worden? En waar is zijn horloge? Dat heeft hij nodig als hij zich gaat aankleden. Maar waar hij dacht dat het zou liggen, vindt hij niks. Begint hij gek te worden?

Langzaam glijdt André (Hans Croiset) weg in een mistige wolk waarin de wereld die hij eens zo goed kende, zich van hem vervreemdt. Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert hij grip op zijn leven te krijgen dat langzaam uiteen lijkt te vallen zonder dat hij begrijpt waarom. Dochter Anne (Johanna ter Steege) probeert haar vader te helpen. Maar hoe help je iemand die steeds meer wegraakt?

In De Vader zien we door de ogen van André de verwarring van iemand met Alzheimer. Zijn onrust en paniek raken niet alleen hem, maar ook zijn dochter Anne. Een ziekte als Alzheimer treft dan ook meer dan één persoon. De geliefden eromheen voeren eveneens strijd tegen het verlies van een leven dat eens zo bekend was.
De Vader levert herkenbare situaties op die niet alleen schuren, maar tegelijkertijd ook buitengewoon komisch zijn. Het is pijnlijk-geestig wanneer André's mores tezamen met zijn herinneringen vervliegen en zijn karaktertrekken zich sterker dan ooit manifesteren.

Er is een samenwerking met Alzheimer Nederland; in ieder theater wordt randprogrammering aangeboden rond het thema Alzheimer. Houd voor meer informatie de website van het bewuste theater / de voorstelling in de gaten.

Informeer voor de definitieve aanvangs- en eindtijd bij het theater zelf.
Meer informatie: Senf Theaterpartners.

Delen
Koppelingen
Personen