Een tip van de sluier (Evenementen)
14-02-2018 van 20:00 tot 22:30 uur
Locatie:
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
+31(0)20-5475175
http://www.schouwburgamstelveen.nl/
Organisatie:
Beschrijving:
Een groots eerbetoon aan de 15 jaar geleden overleden tekstschrijver Lennaert Nijgh.

Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President.
Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh.

‘Een tip van de sluier’ is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen!

Maar ook enkele nieuwe songs, want in het Letterkundig museum zijn onbekende teksten ontdekt die door verschillende componisten waaronder Frank Boeijen en Han Kooreneef van muziek zijn voorzien.

De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh, want wat dreef hem? Wie was die schrijver achter de hits van o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?

Met: The Voice of Holland 2014 finalist én de nieuwe chansonnier: Sjors van der Panne, Jim de Groot (The Passion), Edison Award winnaar Izaline Calister én Lennaert Nijgh’s laatste vrouw zangeres Josee Koning.

Informeer voor de definitieve aanvangs- en eindtijd bij het theater zelf.
Meer informatie: NTK.
Delen
Koppelingen
Personen