Elementair Uurtje: Populisme (Evenementen)
17-05-2018 van 20:00 tot 21:30 uur
Locatie:
SPUI25
Spui 25-27
1012 XM Amsterdam
+31(0)20 525 81 42
http://www.spui25.nl/
Organisatie:
Beschrijving:
Hoe zit dat nu eigenlijk? Een vraag die we ons vaak genoeg stellen, maar waar we niet altijd de tijd voor hebben om het uit te zoeken. Elementaire Deeltjes zijn een serie handzame inleidingen over diverse actuele onderwerpen en klassieke thema’s, geschreven door dé experts op dit gebied. Die vertalen we naar het podium. Dit keer: narcisme. Met Frans Schalkwijk en Lisa Peeters.

In het alledaagse taalgebruik wordt narcisme vaak als een scheldwoord gebruikt voor mensen die uitermate tevreden zijn met zichzelf. Onze huidige ‘selfie’-maatschappij wordt ook in toenemende mate narcisme verweten. Maar wat is narcisme eigenlijk, en is het terecht dat wij de term zo snel in de mond nemen?

In het ‘Elementaire Deeltje: Narcisme’ legt Frans Schalkwijk uit wat wetenschappers onder narcisme verstaan, sinds Sigmund Freud de term in 1914 introduceerde. Tegenwoordig zien we narcisme als een combinatie van een kwetsbaar zelfgevoel, een problematische omgang met emoties en forse problemen in relaties.

Ben je geïnteresseerd in narcisme? Bijvoorbeeld om jezelf of een ander beter te begrijpen? Narcisme biedt naast theoretische kennis in de hoofdstukken ‘Leven met narcisme’ en ‘Behandeling van narcisme’ ook veel praktische inzichten. Met zijn jarenlange ervaring als psychotherapeut weet hij waarover hij het heeft, ook op het podium.

In samenwerking met uitgeverij Amsterdam University Press.

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | 020 525 8142.
Meer informatie en aanmelden: spui25.nl.
Delen
Koppelingen
Personen
Boeken