Felix Poetry Festival 2018 (Evenementen)
31-05-2018 - 15-06-2018
Locatie:
Poëziecentrum - Gent
FelixPakhuis / Den Botaniek / Letterenhuis / Het Bos - Antwerpen
(België)
Organisatie:
Antwerpen Boekenstad (Letterenhuis)
Minderbroedersstraat 22
Antwerpen (België)
Beschrijving:
Voor de tiende keer presenteert Antwerpen Boekenstad een meerdaags poëzieprogramma: extra veel poëzie dus.

Op vraag van het Poëziecentrum en Antwerpen Boekenstad schrijft Charlotte Van den Broeck een Pleidooi voor de poëzie dat ze op woensdag 30 mei in première voorstelt. Maak in Gent ook kennis met de Europese dichters die de volgende dag te gast zijn op het Versopolis programma in het Felixpakhuis.

Felix Poetry Festival presenteert donderdag 31 mei in samenwerking met Poëziecentrum een internationale dichtersavond in het kader van het Europese poëzieplatform Versopolis. Dit jaar zijn Marie de Quatrebarbes (Frankrijk), Tatev Chakhian (Armenië/Polen), Goran Čolakhodžić (Kroatië) en Dagmara Kraus (Duitsland) te gast. We hebben met Efe Dujan ook een Turkse dichter te gast. Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Yves Namur vertegenwoordigen de poëzie uit ons land. Fanfare ’t AKKOORD zorgt voor de feestelijk muzikale toets, samen met de dames van Majoretski.

Op zaterdag 2 juni is er een feesteditie van de Tuin der Poëten in Den Botaniek: 15 dichters uit de tweetalige bloemlezing Belgium Bordelio I en II: Paul Bogaert, Laurence Vielle, Charles Ducal, Antoine Boute, Pascal Leclerq, Tom Nisse, Peter Theunynck, Vincent Tholomé, Inge Braeckman, Alexis Alvarez Barbosa, Peter Holvoet-Hanssen, Gioia Kayaga, Jan H. Mysjkin en Runa Svetlikova, lezen hun gedichten in de prachtige plantentuin in de Leopoldstraat. Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad sluit af met een poëzieconcert.

In het Letterenhuis brengen we donderdag 14 juni een hommage aan de poëzie van Claus: 10 dichters lezen een lievelingsgedicht uit het omvangrijke oeuvre en dragen een gedicht op aan de meester, waaronder Patrick Conrad, Jan Vanriet, Didi de Paris, Elvis Peeters, Dominique De Groen, Ellen Deckwitz, Luuk Gruwez, Yannick Dangre en Fatena Al-Ghorra. Suzanne Holtzer is uw gastvrouw.

We sluiten vrijdag 15 juni af met een wilde nacht vol spoken word, experiment en woordacrobatie in het Bos. Maud Vanhauwaert nodigde drie internationale experimentele topacts uit: Nora Gomringer (Zwiterland/Duitsland), Ásta F. Sigurðardóttir (IJsland) en Dalibor Markovic (Duitsland). Arno Van Vlierberghe verdedigt de kleuren van de Vlaamse vernieuwing. Uit de slamwereld zijn Seckou uit Antwerpen, de Warrior Poets uit Brussel, Woorden Worden Zinnen uit Nederland en Vol-Au-Vent uit Wallonië te gast. Moni Stanila uit Moldavië en Tom Konyves uit Canada sluiten de dichtersrangen. NeoN3rd en Wilderman, de nieuwe band van Elvis Peeters, vergasten u beide op een Nederlandstalig poëzieconcert.

Meer informatie, o.a. programma en tickets: Felix Poetry Festival.