Filmpremière HhhH (Film)
12-10-2017 van 19:15 tot 22:00 uur
Locatie:
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
030 2320450
info@hartlooper.nl
http://www.louishartloopercomplex.nl
Organisatie:
Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
Utrecht
Beschrijving:
In samenwerking met Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis een speciale première van de boekverfilming van Laurent Binets' succesvolle roman HhhH. De film wordt ingeleid door Tjeerd Bijman en Maren Merckx, beiden redactioneel en reserachtechnisch betrokken bij de zevendelige VPRO-documentaireserie Himmlers hersens heten Heydrich, gebaseerd op de bestseller HhhH.

Over de film
1942: Het Derde Rijk is op zijn hoogtepunt. Een Tsjechische verzetsgroep in Londen beraamt het plan voor misschien wel de meest ambitieuze militaire operatie van WOII: Operatie Anthropoid. Twee jonge rekruten, Jozef Gabcik en Jan Kubis, worden naar Praag gestuurd om de wrede nazileider Reinhard Heydrich, hoofd van de SS, de Gestapo en tevens uitvinder en uitvoerder van de Holocaust, te vermoorden. HhhH is gebaseerd op de gelijknamige roman van Laurent Binet. Met Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O’Connell, Mia Wasikowska, Barry Atsma e.a.

Over het boek
HhhH is de eerste roman van de Franse schrijver Laurent Binet. De vertaling verscheen in 2010 bij Meulenhoff. Het boek gaat over de Operatie Anthropoid, de moordaanslag op Reinhard Heydrich, de Reichsprotektor van Bohemen en Moravië in Praag tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Over de sprekers
De zevendelige VPRO-documentaireserie Himmlers hersens heten Heydrich (regie Roel van Broekhoven) is gebaseerd op de bestseller HhhH uit 2010. Laurent Binet oogstte veel lof met zijn boek, ook omdat hij op welhaast ludieke wijze het verhaal van zijn eigen research vermengde met de historische passages. In de serie is ook Binet te zien, als zichzelf: de schrijver die een spannend én kloppend boek wil schrijven over een cruciale, maar onderbelichte episode uit de geschiedenis.

Entree: €9,50 / gratis.Delen
Koppelingen
Personen
Boeken