Kinderboekenweek 2017 (Evenementen)
04-10-2017 - 15-10-2017
Locatie:
Diverse locaties door heel Nederland
Organisatie:
Stichting CPNB
Herengracht 166
Amsterdam
Beschrijving:
63e editie van de jaarlijkse Kinderboekenweek, met het thema griezelen en het motto Gruwelijk eng! In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

Geschenk & Prentenboek
Tijdens de Kinderboekenweek zijn twee speciale uitgaven verkrijgbaar. Het Kinderboekenweekgeschenk (Kattensoep) wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken. Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek (Knikkeruil) is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar.

Lespakket voor de basisschool
Voor het basisonderwijs stelt de Stichting CPNB een lespakket samen dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen. Dit pakket bevat o.a. het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenkrant, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenbal
De Kinderboekenweek wordt op de dinsdagavond voor de ‘week’ feestelijk geopend met een Kinderboekenbal. Het feest is uitsluitend op uitnodiging toegankelijk. Op het bal wordt jaarlijks de Gouden Griffel uitgereikt.

Meer informatie: Kinderboekenweek.