Koning van het Grasland (Theater)
12-07-2018 van 20:30 tot 22:30 uur
Locatie:
Boerderij de Bonte Parels
Westbroek (U)
Organisatie:
Toneelgroep Jan Vos
Zuiderweg 141
Zuidoostbeemster
Beschrijving:
Mag de mens ingrijpen in de natuur? En hoever mag dat gaan?

Het stuk speelt zich af in 2001, het jaar dat MKZ opnieuw in Europa de kop opstak. Het vertelt het verhaal van een boerenechtpaar, Rein en Anke Kroes, twee ’plankgasboeren’. Na een noodlottig tractorongeluk, waarbij hun zoontje om het leven kwam, proberen zij hun leven weer op de rails te krijgen. Maar waar Anke zich vastbijt in oude zekerheden, begint bij Rein alles te schuiven. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Rein lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.

Koning van het Grasland toont de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt en de strijd van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Voor de voorstelling kunt u genieten van een heerlijk 2 gangen diner met koffie toe of een uitgebreid lunchbuffet van soep, salade, broodjes een sapje of zuivel. De verschillende cateraars maken zoveel mogelijk gebruik van streekproducten en van de biologische producten van de boerderijen zelf. Dat is op elke locatie verschillend.

Informeer voor de definitieve aanvangs- en eindtijd bij de locatie zelf.
Meer informatie: Jan Vos.
Delen
Koppelingen
Personen
Boeken