Kraanvogels en kersenbloesems (Tentoonstellingen)
04-03-2017 - 14-10-2017
Locatie:
Villa Verbeelding (voorheen Literair Museum)
Bampslaan 35
B-3500 Hasselt (België)
http://www.literairmuseum.be/
Organisatie:
Villa Verbeelding
Bampslaan 35
Hasselt (B)
Beschrijving:
Het Verre Oosten in prentenboeken

Hasselt ligt in 2017 in het Verre Oosten. De Japanse Tuin is 25 jaar jong en dat viert heel de stad met het Yokosofestival: van het Cultureel Centrum tot het Modemuseum en natuurlijk het Literair Museum. Want ook illustratoren laten zich voor hun prentenboeken graag oosters inspireren. Dat resulteert in exotische en sierlijke tekeningen, die te zien zijn tijdens een unieke tentoonstelling. Die brengt het werk samen van zowel gerenommeerde als beloftevolle kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Die artiesten delen de bezoekers graag in hun kunst door erover te komen vertellen of workshops te geven tijdens het openingsweekend (4-5 maart 2017) en in de schoolvakanties. Kom zelf kijken hoe bijvoorbeeld Carll Cneut zijn bekroonde Chinese nachtegaal tot leven brengt. Of hoe Stefanie De Graef de illustraties voor Scherven van de hemel schilderde op houten paneeltjes. Kom Japanse poppetjes vouwen of leren hoe je origamifiguurtjes maakt of een mooie oosterse roltekening tekent. Je speelt, op de tatami natuurlijk, oosterse spelletjes of leert enkele karakters schrijven.

De tentoonstelling Kraanvogels en kersenbloesems leert de bezoeker in zowel een sobere Japanse kamer als een wat uitbundigere Chinese kamer heel wat over het dagelijkse leven in het Verre Oosten en is bestemd voor zowel individuele bezoekers en groepen als scholen (6 - 15 jaar), die een aangepast opdrachtenprogramma ter beschikking krijgen, gecombineerd met een workshop.

Meer informatie: Literair Museum.