Literatuur Late Night: Marcel Möring en Alicja Gescinska (Evenementen)
13-10-2017 van 20:30 tot 22:00 uur
Locatie:
Centrale Bibliotheek, Studio B, 1e verdieping
Spui 68
2511 BT Den Haag
http://www.bibliotheekdenhaag.nl/
Organisatie:
B-Unlimited
Spui 68
Den Haag
Beschrijving:
Vanavond zijn de schrijvers Marcel Möring en Alicja Gescinska te gast in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Gespreksleider Jeroen Vullings praat met hen over identiteit en het zoeken naar een thuis.

Marcel Möring besloot op dertienjarige leeftijd te gaan schrijven. Hij zag, om te kunnen schrijven, af van een opleiding en had een groot aantal verschillende baantjes om zichzelf in leven te houden. In 1990 debuteerde hij met de roman Mendels erfenis, die in datzelfde jaar werd bekroond met de Geertjan Lubberhuizenprijs voor het beste debuut.
Identiteit en de zoektocht naar een thuis zijn belangrijke thema's van zijn nieuwste roman, Eden. Met Eden kwam Möring in januari 2017, zes jaar na zijn vorige roman, ijzersterk terug op het literaire podium. Eden is het slotstuk van de trilogie die Möring begon met Dis (2006) en Louteringsberg (2011).

De jonge filosoof Alicja Gescinska werd bekend met De verovering van de vrijheid, een boek waarin ze autobiografische gegevens verweeft met een filosofisch pleidooi voor positieve vrijheid. De verovering van de vrijheid werd door deMens.nu bekroond als beste non-fictie boek van 2010 en 2011. Sindsdien schrijft Gescinska regelmatig essays, opiniestukken en recensies. In 2016 verscheen haar debuutroman, Een soort van liefde. Na de succesvolle ontvangst besloot Gescinska haar academische carrière in New York stop te zetten en terug te keren naar België. Daar is ze sinds het najaar van 2016 op Canvas te zien in het televisieprogramma Wanderlust. Hierin voert ze filosofische gesprekken met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars, zoals Roger Scruton, Connie Palmen en Krzysztof Zanussi. Op 10 september 2017 is Marcel Möring te zien in het tweede seizoen van Wanderlust.

Jeroen Vullings werkt voor Vrij Nederland als redacteur (De Republiek der Letteren) en literair criticus. Hij publiceerde de essaybundel Meegelokt naar een drassig veldje. Literatuur in verandering. Voordat hij zijn intrek nam bij Vrij Nederland, werkte Jeroen Vullings onder meer voor de Belgische krant De Standaard, de NPS en de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. Hij studeerde Neerlandistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Bijna alle programma's van B-Unlimited worden op video opgenomen en live gestreamd. Het archief staat op de website.

Entree: 10,- / 7,- voor leden bibliotheek, studenten, CJP, Ooievaarspas.
Meer informatie en reserveren: B-Unlimited.
Delen