Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin 2018 (Evenementen)
13-07-2018 - 15-07-2018
Locatie:
Verschillende locaties
Groningen
Organisatie:
Stichting Literaire Activiteiten Groningen
Oude Boteringestraat 18
Groningen
Beschrijving:
Dichters in de Prinsentuin is een van de grote literaire evenementen van Nederland. Dit jaar vindt het voor de 21e keer plaats in de Groningse Prinsentuin en op andere locaties in de binnenstad.

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin haalt al jaren alles wat mooi en actueel is binnen de poëzie naar Groningen.

Thema 2018: Goede Buren
De afgelopen jaren zag je op Dichters in de Prinsentuin gastdichters uit Denemarken, Polen, Estland, Macedonië, Catalonië, IJsland, Groot-Brittannië, Irak en Syrië. Dit jaar zoeken we het, geografisch gezien, dichter bij huis en bieden je een blik op wat er op dit moment speelt bij de 'buren' in Friesland, Vlaanderen en Duitsland. Actuele redenen genoeg daarvoor. Leeuwarden is Culturele Hoofdstad 2018 en er is voor het eerst een Dichter fan Fryslân aangesteld; hoog tijd om de stand van poëtische zaken in onze buurprovincie op te maken. In België spat de poëzie de laatste tijd van het podium af; daarom brengen we het dichterstheater der Zuiderburen naar het Noorden. En wat als je als jonge schrijver de kans krijgt om eens te kijken bij de buren? Met collega's uit Duitsland en Nederland gaan we in gesprek over het belang van internationale samenwerking voor onze literaire talenten.

Met o.a. Annemarie Estor, Atte Jongstra, Else Kemps, Nicolaas Matsier, Carmien Michels, Bart Moeyaert, Daniël Vis en Lévi Weemoedt.

Meer informatie: dichtersindeprinsentuin.nl.
Delen