Read My World 2018 (Evenementen)
11-10-2018 - 13-10-2017
Locatie:
De Tolhuistuin, Tuinhuis
Tolhuisweg 5
1031 CL Amsterdam
http://www.tolhuistuin.nl/
Beschrijving:
Zesde editie van het internationale literatuur festival Read My World.

Read My World is terug! Na de succesvolle editie van vorig seizoen over Black USA, staat het Amsterdamse internationale literatuurfestival dit jaar in het teken van Turkije. We hebben twee kritische geesten gevonden die ons door het Turkije van nu zullen gidsen: schrijver, curator en LGBTI-activiste Aylime Aslı Demir uit Ankara en schrijver, curator Süreyyya Evren uit Istanbul. Zij stelden met Read My World de lijst samen van auteurs, kunstenaars en journalisten die tijdens het festival op drie podia in de Amsterdamse Tolhuistuin zullen optreden met Nederlandse schrijvers en journalisten.

Turkije
Turkije is in turmoil. Sinds de mislukte staatsgreep geldt in het land de noodtoestand. De ontwikkelingen in Turkije resoneren voortdurend in Nederland. Vreemd is dat niet, wanneer je bedenkt dat er in Nederland ongeveer een half miljoen mensen wonen met roots in Turkije. In het hedendaagse en van oudsher complexe klimaat in Turkije, speelt kunst een belangrijke rol. Het legt bloot wat mensen en gemeenschappen verbindt, of wat hen juist uit elkaar drijft. Read My World 2018 verhoudt zich in oktober drie dagen lang tot deze ingewikkelde vraagstukken, met verdiepende maar ook luchtige gesprekken, optredens én ontmoetingen tussen schrijvers en publiek. Een literatuurfestival over meervoudige identiteit, migratie maar ook over de rijke geschiedenis van Turkije.

Met medewerking van onder anderen Fatma Aydemir, Sema Kaygusuz, Seray Şahiner, Nadia Moussaid, Niña Weijers, Maurits de Bruijn, Nazmiye Oral, Funda Müjde, Burhan Sönmez, Samora Bergtop, Karsu Dönmez, Fréderike Geerdink e.v.a.

Read My World
Read My World is het internationale literatuurfestival van Amsterdam. Voorbij de waan van de dag onderzoekt Read My World de grens tussen literatuur en journalistiek, tussen hier en daar – en vestigt de aandacht op alles ertussen.

Meer informatie: Read My World.
Delen