Shake-speares Sonnets (Theater)
13-01-2018 van 20:00 tot 22:30 uur
Locatie:
CC
Groentemarkt 1
B-9160 Lokeren (België)
http://www.lokeren.be/
Organisatie:
Theater Zuidpool
Lange Noordstraat 11
Antwerpen (B)
Beschrijving:
Shake-speares Sonnets presenteert een aantal sonnetten zoals gepubliceerd in de originele uitgave van 1609.

Shake-speares Sonnets zijn een collectie gedichten: niet meer, niet minder.
Tot op de dag van vandaag blijft het onduidelijk wanneer en in welke volgorde ze geschreven zijn, aan wie ze gericht en/of opgedragen zijn, of Shakespeare ze als één cyclus heeft opgevat, en of hij ze wel voor publicatie had bestemd. Wat rest is een veelstemmige verzameling verzen die liefde ademen, adoratie, verlangen, passie, lust, maar ook gemis, afgunst, (zelf)bedrog, (zelf)haat en vergankelijkheid.
Een serie snapshots uit verschillende periodes en perspectieven, met meer focus op het leed dat liefde veroorzaakt dan op het genot dat ze schenkt.

O learn to read what silent love hath writ:
To hear with eyes belongs to love’s fine wit.


Met Shake-speares Sonnets creëert Jorgen Cassier een nieuwe compositie voor stem en Haken Continuum Fingerboard. Dit recent ontwikkelde elektronisch instrument biedt ongeziene mogelijkheden qua bereik, vibrato, toonverbuigingen, orkestratie en allerhande effecten.


Cassier zingt en speelt de composities live. Vertrekpunt is het herleiden van de sonnetten tot hun oorspronkelijke vorm van korte liedjes ('sonnetti'), waarin Shakespeare zijn meesterschap toont in de kracht van de spraak en de dictie.

Het Gentse duo Hangaar (Frederik Jassogne & Bart Moens) ontwerpt de video-scenografie. Ze creëerden eerder bij Zuidpool de visuals voor Empedokles.

Informeer voor de definitieve aanvangs- en eindtijd bij het theater zelf.
Meer informatie: Zuidpool.
Delen
Koppelingen