Spraakmakende boeken: Dat vreemde in mijn hoofd (Evenementen)
17-05-2018 van 19:45 tot 21:30 uur
Locatie:
Rijksuniversiteit Groningen - Academiegebouw, Offerhauszaal
Broerstraat 5
Groningen
http://www.rug.nl/
Organisatie:
Beschrijving:
Spraakmakende Boeken is een jaarlijkse reeks van zeven lezingen over literatuur voor een breed publiek. Op donderdagavonden wordt een literair werk besproken dat op het moment sterk in de belangstelling staat. Vooraanstaande specialisten die veelal verbonden zijn aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgen deze lezingen.

Vanavond Dat vreemde in mijn hoofd van Orhan Pamuk (De Bezige Bij).
Spreker: prof. dr. Barend van Heusden.

De serie richt zich op geïnteresseerde lezers: van deelnemers aan leeskringen tot verstokte alleen-lezers, van scholieren-die-voor-hun-lijst-lezen tot ouderen-die-weer-tijd-hebben. De toegang is voor iedereen gratis, maar er is ook de mogelijkheid om donateur te worden.

De kern van de voordrachten bestaat uit een interpretatie van het betreffende werk; verder wordt er aandacht geschonken aan de schrijver en zijn of haar oeuvre, aan de plaats van dat oeuvre in de literatuur van het betreffende taalgebied en aan de ontvangst van het werk.
De opzet is zodanig, dat zowel personen die het betreffende werk hebben gelezen, als ook anderen de besprekingen kunnen volgen. De lengte van de lezingen is ongeveer twee maal drie kwartier, waarbij in de laatste helft gelegenheid zal zijn voor discussie.

De toegang is voor iedereen gratis, maar er is ook de mogelijkheid om donateur te worden.
Meer informatie: rug.nl.
Delen
Koppelingen