The Happy Prince (Film)
19-07-2018 - 12-12-2018
Locatie:
Diverse bioscopen
- Nederland
Beschrijving:
De laatste fase van het leven van Oscar Wilde, verfilmd door Rupert Everett (Verenigde Staten, 2018). Met Colin Firth, Emily Watson, Rubert Everett e.a.

Ooit was de flamboyante Oscar Wilde een van de meest geliefde auteurs van Engeland, maar na op een zijspoor te zijn beland, brengt hij zijn laatste dagen verbannen door. Zijn bourgondische leefstijl heeft zijn lichaam zwak en zwaar achtergelaten, maar hij is nog altijd scherp van geest. In het laatste hoofdstuk van zijn leven wordt hij geteisterd door verlangens en geconfronteerd met de vergankelijkheid van lusten, maar wordt de waarde van echte liefde ook eindelijk ontmaskerd.

Rupert Everett debuteert met deze film als regisseur. Hij heeft zichzelf niet toevallig gecast om het dandyisme van Oscar Wilde neer te zetten, en niet alleen vanwege zijn lengte. Hijzelf komt ook uit een gegoed milieu en heeft ook een opvoeding gehad in priv├ęscholen en internaten. Daarnaast heeft hij ook in veel toneelstukken en films gespeeld die zijn gebaseerd op het werk van Wilde.Voor meer films kunt u ook hier kijken: Biosagenda.
Delen
Koppelingen
Personen