Vaste tentoonstelling: Provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum (Tentoonstellingen)
29-11-1997 - 31-12-2100
Locatie:
Provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum
Beauvoislaan 98
B-2920 Kalmthout
Organisatie:
Provinciaal Suske en Wiske – Kindermuseum
Beauvoislaan 98
Kalmthout (België)
Beschrijving:
Op 29 november 1997 werd het Provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum officieel geopend.
Het Suske en Wiske-Kindermuseum wil als doe-museum een brug slaan tussen verleden, heden en toekomst. Suske en Wiske zijn het aanknopingspunt voor de activiteiten. Voortgaande op de specifieke methodiek van een kindermuseum heeft het Suske en Wiske-Kindermuseum geen eigen collectie en is onderzoek enkel gericht op de toepassing binnen de publiekswerking. Het educatieve aanbod brengt de informatie vanuit de Suske en Wiske-wereld ervaringsgericht over en laat de kinderen hun expressievaardigheden ontdekken en ontwikkelen.

Het Suske en Wiske museum richt zich vooral op de ontvangst van schooklassen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Daarnaast kunnen er in het museum ook verjaardagsfeestjes worden gehouden en zijn er familiedagen waarop volwassenen met hun gezin welkom zijn.

Alle bezoekers kunnen het basisprogramma van drie uur volgen. Tijdens dit programma begeleidt Sus Antigoon de gasten door de verschillende ruimten van het museumparcours. Ze krijgen hierbij steeds opdrachten waarmee op een speelse manier de wereld van de strip kan worden ontdekt.
Met de resultaten van de opdrachten en de verzamelde informatie gaan de kinderen daarna in het atelier aan het werk waar een keuze kan worden gemaakt uit vier verschillende workshops: de Verhalenmaker, de Tekstograaf, de Decordenker en de Kleurencomponist.

Delen
Koppelingen