Vrijheidscollege door Ali Rizvi (Evenementen)
17-04-2018 van 20:00 tot 21:30 uur
Locatie:
de Rode Hoed - Oosterhuiszaal
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam
+31(0)20 638 56 06
http://www.rodehoed.nl/
Organisatie:
de Rode Hoed
Keizersgracht 102
Amsterdam
Beschrijving:
Ali Rizvi, arts, wetenschapper en auteur van het boek De atheïstische moslim zal dit jaar het vrijheidscollege in de Rode Hoed houden over de uitdagingen van de moderne islam.

Bucketlist filosofie

In de worsteling om de wereld waarin hij als wetenschapper en arts leefde te verzoenen met de religie waarmee hij was opgevoed, verliest Ali Rizvi uiteindelijk zijn geloof. Hij neemt zich voor om de stem te zijn van hen die gewoonlijk al tot zwijgen worden gebracht voordat ze de publieke media bereiken: de atheïstische moslims.

Rizvi beschrijft hoe hij gevangen zit tussen twee grote verhalen: dat van de extreme islam en dat van de anti-moslim onverdraagzaamheid in de wereld van na 11 september 2001. Met geen van beide kan hij zich identificeren. Zijn emotioneel en intellectueel aangrijpende, persoonlijke verhaal vertelt over de uitdagingen van de moderne islam en benoemt de factoren die kunnen helpen om tot een ingrijpende, progressieve hervorming te komen.

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de 'Four Freedoms' van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt.

Café open 19.30 uur.
Deze lezing is gratis maar een toegangsbewijs is verplicht.
Meer informatie en kaarten bestellen: Rode Hoed.
Delen
Koppelingen
Personen