Wreed schoon (Tentoonstellingen)
09-09-2018 - 06-01-2019
Locatie:
Villa Verbeelding
Bampslaan 35
B-3500 Hasselt (B)
http://www.literairmuseum.be
Organisatie:
Antwerpen Boekenstad (Letterenhuis)
Minderbroedersstraat 22
Antwerpen (België)
Beschrijving:
Een tentoonstelling met rauwe, ongecensureerde volkssprookjes uit 40 cultuurgroepen die in België en Nederland te vinden zijn. In filmpjes vertellen mensen van verschillende culturen hun favoriete sprookje.

Maak kennis met Cinderella’s uit alle continenten, ghouls, duivels en heksen, slimme dappere meisjes en vrouwen, liefde en lust in alle tinten van de wereld. Met verhaalfragmenten uit het boek Wreed schoon. Volkssprookjes op reis van jeugdauteur Marita de Sterck en prenten van illustrator Jonas Thys.

In Wreed schoon. Volkssprookjes op reis bundelde Marita de Sterck 75 volkssprookjes uit Afghanistan, Algerije, Armenië, België, Benin, Brazilië, Burundi, China, Congo, Duitsland, de Filipijnen, Frankrijk, Griekenland, India, Indonesië, Irak, Israël, Italië, Kameroen, Koerdistan, Kosovo, Marokko, Mexico, Nederland, Nigeria, Oekraïne, Palestina, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Rwanda, Senegal, Soedan, Spanje, Suriname, Syrië, Togo, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika.

Deze tentoonstelling is een productie van Boekenstad Antwerpen, Bibliotheek Permeke en Lokaal Cultuurbeleid van de stad Antwerpen. Voor het eerst te zien in Limburg.

Openingsfeest zondag 9 september (14-17u) - gratis toegankelijk.
Meer informatie: Villa Verbeelding.
Delen
Koppelingen