Amersfoort
"De middeleeuwse binnenstad van Amersfoort is nog vrijwel intact. Je loopt er langs historische stadsmuren en oude waterpoorten. Maar de stad is ook erg groen. Wandel mee door de stad van Marjan Berk, Piet Mondriaan en Johan van Oldenbarneveldt." en "Tijdens deze wandeling leer je Amersfoort kennen, de stad waar Rosita Steenbeek opgroeide. Al snel ontdek je dat de stad veel meer historische plekken heeft dan je ooit had kunnen vermoeden."
De titel van het boek 52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd verraadt al waar het over gaat. Van 52 schrijvers is een korte biografie opgenomen en daarop volgt een gedetailleerde beschrijving van een wandeling door het dorp, stad of streek van zijn jeugd. Afgesloten wordt met een plattegrondje, tips en wat praktische en interessante adressen (cafés, campings, musea etc.)
Amersfoort wordt vertegenwoordigd door Marjan Berk en Rosita Steenbeek.

Dwalen door verhalen
In Amersfoort staan verschillende beeldhouwwerken. De literaire wandeling 'Dwalen door Verhalen' is samengesteld op initiatief van de Bibliotheken Eemland en Scholen in de Kunst. Bij elf spraakmakende beelden schreven Amersfoortse schrijvers verhalen en gedichten. De routebeschrijving, met teksten, is hier te downloaden.

Storytrail - Stadswandeling met verteller
Een Storytrail is een theaterwandeling. Een verhalenverteller neemt je mee de stad in. Je wandelt door het decor van het eeuwenoude centrum terwijl je de helden, schurken en heiligen van de stad ontdekt aan de hand van verhalen en anekdotes.
Leuke animerende aanpak voor groepen vanaf 2 personen, via 'open inschrijving', of voor besloten groepen vanaf 15 personen. Groepen kunnen in overleg een datum kiezen, of zich aanmelden bij een van tevoren vaststaande zondagwandeling. Voor meer informatie, ook specifiek voor Amersfoort, zie de website van Storytrail.

Evenementen
Ontspannen dineren en tussen de gangen door genieten van verhalen en gedichten? Dat kan al een jaar of tien in Amersfoort tijdens de Literaire Diners, die worden georganiseerd door het Comité Literair Diner in samenwerking met de bibliotheek Amersfoort en het KAdECafé. Voor meer informatie: zie deze website.
Als u een nachtje overblijft in deze stad (of als u er woont natuurlijk) kunt U ook deelnemen aan de jaarlijkse Nacht van de Literatuur.

Laatst gewijzigd: 06-12-2017

Naar de overzichtspagina