Bathmen
Kunst- en poëzieroute
In Bathmen zijn in de afgelopen jaren al verschillende fiets- en wandelroutes in gebruik genomen. Ze lopen door de mooiste delen van het dorp en van het buitengebied. De Stichting Bathmen Promotie heeft hier, samen met de Bathmense Beeldende Kunst Kring (BBKK), een speciale wandelroute aan toegevoegd: de Kunst- en poëzieroute. Deze route vangt aan bij de dorpspomp op de Brink en voert via verschillende kunstwerken en gedichten richting de Schipbeek. Het is een prachtige wandelroute van 7,5 km, die eventueel in te korten is tot 4 km.
Een beschrijving van de route kunt u hier downloaden.

Belcampopad
De schrijver Belcampo, in 1902 niet ver van Bathmen geboren in het dorp Rijssen, heeft vier jaar als huisarts in Bathmen gewerkt. Het dorp heeft hem geëerd met een “Belcampopad” dat loopt vanaf het huis waar Belcampo destijds met zijn familie woonde, naar de kerk in het centrum van het dorp. Het is in feite een zijpad van de Dorpsstraat, in het verlengde van de Stationsstraat.
Ook kan de wandelaar proberen het bronzen beeld van de schrijver te vinden. Het zit hoog in een grote kastanjeboom, vanwaar hij uitkijkt over het dorp. Naar men zegt, zat de schrijver daar soms graag.

Salland
Dannie ten Zweege heeft een fraaie route uitgezet door de streek Salland, hij wordt beschreven in Literaire wandelingen in Overijssel - Salland. De wandeling voert u door het prachtige cultuurlandschap met karakteristieke dorpen en steden van de provincie Overijssel. U loopt van Bathmen via Okkenbroek, Lettele, Schalkhaar, Wesepe, Diepenveen, Olst, Welsum, Wijhe, Broekland, Heeten, Schoonheeten, Raalte, Mariënheem, Luttenberg, Heino en Laag-Zuthem naar Herxen.
In Salland wisselen weidegebieden en bossen elkaar af. Ondanks de oprukkende verstedelijking lijkt in sommige buurtschappen de tijd te hebben stilgestaan. Het rivierenlandschap langs de IJssel toont zich ieder moment van de dag weer anders, maar is steeds even mooi en indrukwekkend.
Geen wonder dat menig schrijver zich in Salland heeft laten inspireren.
Gedurende de route komt u steeds meer wetenswaardigheden over ruim 150 auteurs te weten; anekdotes over hun leven, citaten uit hun boeken en uiteenlopende meningen over de auteurs en hun werk. Het boekje dateert uit 2003, en is nog tweedehands te koop.

Laatst gewijzigd: 21-05-2014

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart