Bécherel
Op 30 km ten noordwesten van Rennes ligt op een van de hoogste punten van het departement Ille-et-Vilaine (176 meter) het pittoreske plaatsje Bécherel, een must voor Franstalige literatuurliefhebbers. Al wandelend door de kronkelende straatjes met hun granieten huizen uit de 16de, 17de en 18de eeuw komt u langs vele boekhandels.
Het stadje heeft er ongeveer 15, sommige met café, die gespecialiseerd zijn in allerlei onderwerpen, maar ook in zeldzame eerste drukken en niet te vergeten, in hedendaagse fictie.
Als u die boekhandels bezocht hebt, staat u natuurlijk nog even stil op Place des Halles, of u maakt een wandeling door de ruïnetuin Thabor langs de restanten van het kasteel. Tenslotte is daar ook nog het fraaie uitzicht over de vallei van de Rance rivier.

Fête du Livre
Bécherel is een officieel boekenstadje sinds 1989, toen het eerste Fête du Livre werd gehouden. Dat feest is nu een jaarlijks terugkerend evenement, dat plaatsvindt tijdens de Paasdagen. Ook tijdens het hele jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd. O.a. is er iedere eerste zondag van de maand een boekenmarkt.
Voor een overzicht van de activiteiten kunt u terecht bij het :Maison du Livre et du Tourisme (Franstalig), 4, Route de Montfort).

Laatst gewijzigd: 24-05-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart