Chicago
De agglomeratie Chicago is met meer dan 9 miljoen inwoners na New York en Los Angeles de grootste stad van de Verenigde Staten. De stad zelf telt bijna 3 miljoen inwoners. Onder meer de schrijvers Richard Atwater, J.M. Auel, Edgar Rice Burroughs, Raymond Chandler, Michael Crichton, Edward Gorey en William L. Shirer werden er geboren. Philip Roth en Kurt Vonnegut studeerden er.

American Writers Museum
In Chicago zijn enkele van de meest vooraanstaande cultuurinstellingen ter wereld gehuisvest. In mei 2017 opende het American Writers Museum aan 180 N. Michigan Avenue (foto rechts). Het American Writers Museum is het eerste en voorlopig enige museum dat gewijd is aan álle Amerikaanse schrijvers.
Meer informatie: AWM.

Newberry Library
In Newberry Library aan 60 West Walton Street vind u een grote collectie van bijzondere boeken en kaarten, muziek, manuscripten en andere gedrukte materialen van soms meer dan 600 jaar oud.

Literaire agenda
Voor een overzicht van literaire activiteiten in Chicago, kunt u terecht op de website van Literary Chicago.

Ernest Hemingway Birthplace and Museum
In Oak Park, een voorstad van Chicago, werd in 1899 Ernest Hemingway geboren. Aan 200N Oak Park Ave ligt het Ernest Hemingway Birthplace and Museum (foto links).


Laatst gewijzigd: 9-3-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart