Enschede
Willem Wilmink (1936-2003) is één van de bekendste Enschedeërs. Hij was dichter, zanger en tekstschrijver, schreef gedichten over de alledaagse dingen, eenvoudig maar poëtisch. Hij verwoordde de gevoelens na de vuurwerkramp in 'Enschede huilt', maar schreef ook grappige gedichten, zoals het bekende "Het is het eindpunt van de trein, bijna geen mens hoeft er te zijn. Geen hond gaat zover mee: Enschede".

Poezie op landgoed Lonnekermeer
Op landgoed Lonnekermeer is een wandelroute uitgezet langs panelen met gedichten van Willem Wilmink. Het eerste paneel langs de 3 kilometer lange wandelroute over landgoed Lonnekermeer bevat een tekst met een toelichting op dit poëzieproject.
Truus Wijnen heeft de route opgenomen in haar beschrijving van een wandeling over de Landgoederen Hof Espelo en het Lonnekermeer. Deze is te vinden in haar weblog Over wandelen gesproken.

Willem Wilmink Wandeling (Goodgoan)
Onder begeleiding van een gids kunt u de stad leren kennen zoals Wilmink deze zag. U komt langs Wilminks geliefde geboorteplek aan de Javastraat, waar hij na veel omzwervingen weer 'thuis kwam', langs plaatsen uit zijn jeugd en gedichten. Op een aantal plekken zijn die te lezen. Ook bezoek je zijn stamcafé Het Bolwerk, waar hij graag een Duveltje dronk.
Echt een wandeling voor wie Wilmink én Enschede beter wil leren kennen!
Duur: 1,5 uur Kosten: 185 euro per groep (max. 20 personen) Prijzen voor kleinere groepen op aanvraag.
Meer informatie: Willem Wilmink wandeling.

Laatst gewijzigd: 3-2-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart