Geldrop
"De textielindustrie was van de 16e eeuw tot de tweede helft van de 20e eeuw een belangrijke bron van inkomsten voor Geldrop. Veel monumentale panden van voormalige textielfabrikanten herinneren aan deze rijke historie."
De titel van het boek 52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd verraadt al waar het over gaat. Van 52 schrijvers is een korte biografie opgenomen en daarop volgt een gedetailleerde beschrijving van een wandeling door het dorp, stad of streek van zijn jeugd. Afgesloten wordt met een plattegrondje, tips en wat praktische en interessante adressen (caf├ęs, campings, musea etc.)
Geldrop wordt vertegenwoordigd door A.F.Th. van der Heijden.

In het spoor van de tandeloze tijd
Liefhebbers van De tandeloze tijd kunnen hun hart ophalen tijdens een fietstocht langs plekken die een rol spelen in deze serie boeken van A.F.Th. van der Heijden. De route volgt bestaande fietsknooppunten. U kunt natuurlijk starten in Geldrop, het dorp waar de schrijver in 1951 geboren werd, maar elke plaats langs de route is geschikt. U zult wel uw eigen herinneringen aan met name het eerste deel mee moeten brengen, want een verdere beschrijving bij deze fietsroute ontbreekt.

Laatst gewijzigd: 1-9-2017

Naar de overzichtspagina