Gouda
Literaire wandeling
Het Goudse Gidsen Gilde verzorgt een wandeling door deze stad met zijn lange geschiedenis van schrijvers, dichters, drukkers, stadsgeschiedschrijvers en leesgezelschappen. Zo was er de belangrijke drukker Gheraert Leeu gevestigd, die veel bijzondere drukwerken op zijn naam heeft staan en grote schrijvers / denkers als Erasmus en Coornhert hebben in deze stad gewoond. Het Gilde wijdt een speciale wandeling aan deze literaire grootheden en activiteiten. Voor meer informatie: Goudse Gidsen Gilde.

Illustraties bij een oud verhaal
Wie naar Gouda gaat, moet zeker de Goudse Glazen in de oude Sint Janskerk niet overslaan! Deze wonderschone gebrandschilderde ramen (foto rechts), merendeels uit de zestiende eeuw, vormen de illustraties bij een serie Bijbelse verhalen . U kunt ter begeleiding van uw wandeling langs de ramen gebruik maken van een gids of een audiotour, met interessante en deskundige informatie. Er is ook een speciale audiotour voor kinderen. Voor meer informatie kunt u terecht in Wikipedia en in de website van de Sint Janskerk.

Storytrail - Stadswandeling met verteller
Een Storytrail is een theaterwandeling. Een verhalenverteller neemt je mee de stad in. Je wandelt door het decor van het eeuwenoude centrum terwijl je de helden, schurken en heiligen van de stad ontdekt aan de hand van verhalen en anekdotes.
Leuke animerende aanpak voor groepen vanaf 2 personen, via 'open inschrijving', of voor besloten groepen vanaf 15 personen. Groepen kunnen in overleg een datum kiezen, of zich aanmelden bij een van tevoren vaststaande wandeling. Voor meer informatie, ook specifiek voor Gouda, zie de website van Storytrail.

Erasmus Audio Trail
Desiderius Erasmus (ca. 1467-1536) was de belangrijkste schrijver en denker van zijn tijd en is nog steeds een van de bekendste Nederlanders wereldwijd. De in Rotterdam geboren Erasmus bracht een groot deel van zijn jeugd in Gouda door. Hij bezocht er de Latijnse School, speelde bij het toen net gebouwde Goudse Stadhuis en studeerde in het Klooster van Stein.
Ervaar zelf met de Erasmus Audio Trail de belevenissen van Erasmus in het Gouda van de late middeleeuwen, met een wandeling door de Goudse binnenstad aan de hand van 10 borden.
Elk bord vertelt u meer over Erasmus en de bijzondere Goudse gebouwen, grachtjes en straten. Scan de QR-code op de borden en luister naar Erasmus en zijn tijdgenoten in het middeleeuwse Gouda.
De audiofragmenten zijn ook te downloaden via Kind van Gouda.

Laatst gewijzigd: 8-2-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart