Hasselt (B)
Een boekenliefhebber kan in het Belgische Hasselt heel goed terecht in het literaire museum, dat sinds juni 2017 een nieuwe naam draagt:Villa Verbeelding (foto rechts).
Dit museum is vooral gericht op Belgisch Limburg, d.w.z. Limburgse auteurs en Limburgse thema’s zoals de steenkoolmijnen en de bokkenrijders. Er is echter buitengewoon veel aandacht voor het kinderboek, en beslist ook erg leuk voor kinderen van buiten de regio.
Het is een uitgelezen plek om op een aangename manier in contact te komen met boeken en illustraties.
Het museum ligt vlakbij station Hasselt. Het is open van woensdag tot en met zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14 tot 17 uur. Feestdagen, 26 december en 2 januari gesloten.

Er zijn altijd wel interessante tentoonstellingen, vaste, of tijdelijke, daarvoor raadplege men de website van het museum.
Enkele van de vaste tentoonstellingen gaan over schuilkelders, over wonderkamers, over de donkere wereld van de steenkoolmijnen of in de tentoonstelling Van schrijver tot lezer over de weg die een boek aflegt.

Groepsbezoeken
Volwassenengroepen kunnen kiezen voor een algemene rondleiding waarin ze kennismaken met alle tentoonstellingen in het museum of voor één specifieke tentoonstelling. Met het gezin of met de klas kan men kiezen voor een interactieve rondleiding bij één of meerdere tentoonstellingen.

Daarnaast doet Hasselt jaarlijks mee aan het Zin in Zomer festival: zie daarvoor Genk.

Laatst gewijzigd: 6-8-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart