Hawkley
William Cobbett (1763 – 1835) was een bevlogen, spraakmakende pamflettist, journalist en boer, geboren in Farnham, Surrey. Hij was ervan overtuigd dat een hervorming van het kiessysteem kon helpen de armoede onder de kleine boeren te verminderen. Daarom sloot hij zich ook aan bij de radicale beweging die leidde tot de Reform Bill van 1832, waarin een grondige wijziging van het Engelse kiesstelsel beschreven wordt. Hoewel hij niet katholiek was, werd hij een sterke pleitbezorger voor de emancipatie van deze bevolkingsgroep.

Een van zijn boeken, Rural Rides (1830), is nog steeds verkrijgbaar (Penguin). Cobbett beschrijft daarin een tocht te paard, die hier als wandeling van ongeveer 3 uur kan worden gedownload. Het is een folder van East Hampshire District Council met naast de complete route een kaartje en tips voor meer (literaire) bezienswaardigheden en horecagelegenheden.

East Hampshire District Council heeft naast bovengenoemde wandeling een vijftal Literary Walks in East Hampshire uitgebracht op folderformaat. Ze zijn downloadbaar via easthants.gov.uk.

Laatst gewijzigd: 16-09-2014

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart