Hiddensee
Het eiland Hiddensee ligt in het uiterste noordoosten van Duitsland, vlak naast het eiland Rügen. Het was al voor en ook in de DDR-tijd een erg populaire vakantiebestemming en nog altijd komen er veel bezoekers. Toch blijft het mooi, rustig en overzichtelijk (Hiddensee is veel kleiner dan Rügen; het is maar 18 km lang en hoogstens 3 km breed). Ook kunstenaars en schrijvers kwamen er graag, denk aan Thomas Mann, Bertolt Brecht of Sigmund Freud.

In de website van het Duitsland Instituut is een achtergrondartikel over Hiddensee te vinden van de hand van Hans Verbeek, ooit correspondent Duitsland voor o.a. BNR Nieuwsradio, Het Parool en Elsevier.
Over de geschiedenis van Hiddensee als broedplaats van kunstenaars kan men hier terecht (Duitstalig).

Wandelen met Ute Frisch
Ute Frisch verzorgt met haar kleine uitgeverij Verlag Jena1800 (Berlijn) literaire reisgidsen. Sinds 2003 is zij echter ’s zomers op Hiddensee werkzaam als literaire gids. Na al die jaren kan de belangstellende reiziger kiezen uit een ruim aanbod aan interessante wandelingen en bijeenkomsten. Voor meer informatie hierover zie de website Künstlerinsel Hiddensee.

Laatst gewijzigd: 31-07-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart