Hulst
Reynaert de Vos
Wie de oude vestingstad Hulst binnenkomt door de Gentsepoort ziet een in brons gegoten vos in pelgrimskleding voor een hardstenen achtergrond waarop de Hofdag van Koning Nobel is afgebeeld. Die vos verwijst naar het oude Middeleeuwse verhaal Van den vos Reynaerde. De stad Hulst wordt daarin genoemd, vandaar deze opgewekte toe-eigening van de oude schurk. Hij is ook te vinden bij de kerk op de Grote Markt, waar hij een groep eenden toespreekt (indachtig het spreekwoord: Als de vos de passie preekt, boer let op je kippen / eenden / ganzen!)

De Reynaert-traditie leeft in de gemeente Hulst volop. Vele verenigingen, straten en gebouwen dragen een naam die naar het Reynaert-verhaal verwijst. Zo kennen we Jeugdcircus Reinardi, het Hulster Carnaval de Vossen, kinderboerderij De Cantecleerhoeve, gemeenschapscentrum Malpertuus, basisschool De Nobelhorst, etc.
Ook is er Reynaertland, een zwembad met binnenspeeltuin, voorzien van een bijzondere Reynaertsfeer, in een mooi groene omgeving tussen nostalgische middeleeuwse huisjes.

Wandelen met kinderen
Bij de VVV is een wandeling te vinden, die veel kinderen zal aanspreken. Je kunt daarbij als een soldaat over het bolwerk lopen, of als een vos over de wallen sluipen en daarbij een aantal spannende opdrachten vervullen, aangepast aan verschillende leeftijden. Bovendien kun je kiezen: voor de Reynaert de Vos route of de Vestingroute.
Bij inlevering van de antwoorden op het VVV kantoor krijgen de deelnemers een leuke verrassing. Desgewenst kan deze wandeling ook o.l.v. een gids worden gelopen. Informeer naar de voorwaarden bij het VVV kantoor. De route is te koop voor € 1,75 bij de VVV kantoren in Zeeuws Vlaanderen. Het kantoor in Hulst is gevestigd aan de Steenstraat 37.

Voor meer leuke uitstapjes met kinderen: Literair op stap met kinderen in Nederland.

Laatst gewijzigd: 09-07-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart