Kaatsheuvel
Sprookjes, spanning en sensatie!
Tussen Tilburg en Waalwijk ligt Kaatsheuvel, vooral bekend van het sprookjespark de Efteling. De Efteling bestaat al meer dan 65 jaar: het werd op 31 mei 1952 officieel geopend. Vooral Anton Pieck zorgde voor de feeërieke sfeer die de Efteling nog altijd kenmerkt. In de decennia die volgden, groeide ‘de Efteling’ uit tot ‘de Wereld van de Efteling’, waar eigenlijk elk kind een keer geweest moet zijn.
Je kunt er wandelen door het Sprookjesbos en lachen om het hilarische verhaal De nieuwe kleren van de keizer. Je kunt een Droomvlucht maken, zwevend door de wonderschone wereld van elfen, trollen en faunen. Of meerijden in de dubbele houten racer achtbaan Joris en de Draak of genieten van Aquanura, een spektakel van water, licht en vuur. Gekleurde fonteinen reiken op prachtige melodieën tot boven de Pagode.

De Eftelingwebsite biedt al de nodige voorpret. Kijk maar eens naar de sprookjes, de apps en de games. Of lees een boek om je alvast een beetje voor te bereiden op je bezoek aan de Efteling, of nog wat na te genieten.
Bijvoorbeeld het Sprookjesboek van De Efteling. In dit boek staan vierendertig sprookjes waarvan je de hoofdpersonen in De Efteling kunt tegenkomen. Dit boek is ook als luisterboek uitgebracht.
Of Meer sprookjes van de Efteling. Sprookjes bestaan. Dit is een bundel sprookjes die in de Efteling te zien zijn, aangevuld met bekende sprookjes en volksverhalen. Deze sprookjes kunnen ook worden bekeken en voorgelezen vanaf de Efteling website.

Paul van Loon
Het spannende boek Raveleijn, over raven en ruiters, is geschreven door Paul van Loon. Na het lezen van het boek, kunnen kinderen het Raveleijn Game spelen. Ga zeker in de Efteling kijken naar de Raveleijn show.
Paul van Loon schreef ook Weerwolfnachtbaan. In dit boek gaat Dolfje met school naar de Efteling. Als ze weer thuis zijn, blijkt dat zijn vriendinnetje Noura daar is achtergebleven. Ze gaan ’s nachts terug om haar te zoeken. Echt erg eng!

Voor jongere kinderen vanaf een jaar of vier, kan In het sprookjesbos een leuke introductie zijn. In dit Gouden Boekje gaan Muis en zijn vriend Kraai op zoek gaat naar zijn neefjes in het Sprookjesbos in de Efteling.

Laatst gewijzigd: 26-11-2014

Naar de overzichtspagina