Kalmthout
Suske en Wiske-Kindermuseum
Dichtbij Antwerpen, in Kalmthout, is het Provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum gevestigd. In dit “doe-museum” vormen de stripfiguren Suske en Wiske het aanknopingspunt voor allerlei activiteiten. Het educatieve aanbod brengt de informatie vanuit de Suske en Wiske-wereld ervaringsgericht over en laat de kinderen hun expressievaardigheden ontdekken en ontwikkelen. Daarom richt het museum zich vooral op de ontvangst van schoolklassen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Alle bezoekers kunnen het basisprogramma van drie uur volgen. Dit bestaat uit een rondgang door het museum met verschillende opdrachten. Met de resultaten van de opdrachten en de verzamelde informatie gaan de kinderen daarna in het atelier aan het werk waar een keuze kan worden gemaakt uit vier verschillende workshops.

Normaal gesproken moet voor een bezoek aan het museum een afspraak worden gemaakt, maar in juli en augustus is het museum bijna elke werkdag open van 13 tot 17 uur, vaak met een speciaal programma.
Ook zijn er op zaterdag regelmatig Familiedagen. Kijk altijd van tevoren even in de website voor meer informatie: Suske en Wiske Kindermuseum.

Laatst gewijzigd: 15-03-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart